Spring til indhold

Danmarks ambassadør, Anne Dorte Riggelsen, modtager ordenen Grand-officier de l'Ordre National du Mérite

08.07.2015  17:07

Danmarks ambassadør i Frankrig, Anne Dorte Riggelsen, modtog i går ordenen Grand-officier de l’Ordre National du Mérite ved en ceremoni i det franske Udenrigsministerium.
 
L’Ordre National du Mérite, indstiftet af General de Gaulle i 1963, er en af Frankrigs højeste æresbevisninger. Graden af Grand-officier tildeles relativt sjældent, bl.a. til Republikkens premierministre. 
 
Overrækkelsen fandt sted ved en personlig og intim ceremoni på Quai d’Orsay, på generalsekretær Christian Masset kontor. Masset takkede varmt for et fremragende samarbejde og konstaterede, at det bilaterale forhold mellem Danmark og Frankrig aldrig havde været stærkere.
 
Frankrig og franskmænd føler sig i dag tæt forbundne med Danmark, og Danmark har gennem de senere år vist sig som én af Frankrigs mest trofaste allierede. Attentaterne i først Paris og siden København ved årets begyndelse var en yderligere påmindelse om skæbnefælleskabet de to lande imellem. Masset understregede videre den personlige rolle, Anne Dorte Riggelsen havde haft for at fremme de dansk-franske forhold og sagde, at hun ville blive savnet som en fast gæst og ven på Quai d’Orsay.

""