Spring til indhold

Danmark får to nye steder på UNESCOs verdensarvsliste

07.07.2015  15:05

UNESCOs verdensarvskomite har på sit årlige møde besluttet, at Danmark får endnu to steder med i det fine selskab på verdensarvslisten.
Den ene lokalitet er den kristne Brødremenighedsby i Christiansfeld, som blev nøje plan- og anlagt af Herrnhuterne i 1773. Byen er usædvanlig velbevaret og intakt med både den oprindelige byplan og de oprindelige bygninger, og arkitekturen afspejler Brødremenighedens værdier.
Den anden lokalitet er det såkaldte parforcejagtlandskab i Nordsjælland, som Christian 5. designede i 1680’erne for at få den bedste parforcejagt. En jagtform hvor ryttere og hunde jager et kronvildt til udmattelse, hvorefter kongen eller den fornemmeste gæst dræber dyret med sværd eller spyd.
Rigsfællesskabet, som Danmark repræsenterer i forhold til UNESCO, har i forvejen fem steder på listen; Vadehavet, Stevnsklint, Roskilde Domkirke, Kronborg Slot, Jelling Monumenterne og Ilulissat Isefjord i Grønland. Med de to nye steder har Danmark og Grønland altså otte lokaliteter i det fine selskab.

""

Foto: kulturarv.dk