Spring til indhold

Tidsbestilling til udstedelse af dansk pas

Fra 1. juli 2017 indfører konsulatet i Paris tidsbestilling til pasekspedition. Der er tale om et online tidsbestillingssystem som vi indfører, for at du så vidt muligt undgår ventetid og vi samtidig kan give en bedre service. Tidsbestillingen (30 minutter) er gratis og gælder for 1 person.

Hvis du ikke har brugt tidsbestillingssystemet før, skal du gå til tidsbestillingsbestillingen (se link nedenfor), klikke på ”log ind” i øverste højre hjørne og derefter på ”Opret en ny brugerkonto”.

Du vil blive bedt om at oplyse din e-mailadresse, en selvvalgt adgangskode, dit mobilnummer og dit fulde navn. Efter tidsbestilling modtager du en e-mail med bekræftelse på bestillingen, som du har mulighed for at ændre via systemet senest 23 timer før din aftale. Derefter kan du kontakte ambassaden telefonisk på 01 44 31 21 21, hvis du vil ændre aftalen.

Konsulatet i Paris har åbent for pasansøgninger fra mandag til fredag fra kl. 10.00-12.00 samt onsdag fra kl. 10-12.30 og kl. 14.00-15.00.

Det kræver ikke tidsbestilling at afhente færdigt pas, hvilket enten kan gøres i konsulatets ekspeditionstider (mandag-fredag kl. 10-12, undtagen onsdage) eller i ambassadens reception (mandag-fredag kl. 10-15).

Klik her for at bestille tid til pasansøgning i konsulatet i Paris

Når der ansøges om dansk pas, gælder følgende:

Personligt fremmøde på ambassaden eller et honorært konsulat.

Klik her for at få listen over dokumenter, som skal medbringes.

Gebyret for pas betales ved indgivelse af ansøgningen med bankkort (visa, Master) i konsulatet. Betaling kan også foregå via bankoverførsel til ambassaden. Ambassadens kontooplysninger fremsendes ved anmodning pr. mail, paramb@um.dk

Leveringstiden på et nyt pas er ca. 3 uger.

Det gamle pas

Du kan beholde dit gamle pas, indtil dit nye pas er klart. Dit gamle pas annulleres, når du henter det nye pas. Hvis du vil have dit pas tilsendt (med anbefalet post), skal du først indsende det gamle pas. Vær opmærksom på, at du selv betaler forsendelsen.

Udstedelse af pas til børn

For at ansøge om pas til en person under 18 år skal barnet MØDE PERSONLIGT OP sammen med begge forældre på ambassaden eller et honorært konsulat.

Hvis der ansøges om pas til børn, skal begge forældre udfylde samtykkeerklæring, hvis begge har del i forældremyndigheden. Såfremt der kun er én indehaver af forældremyndigheden, skal dokumentation herfor forelægges.

Forældrene skal medbringe pas eller anden form for identitetsbevis og evt. vielsesattest. Hvis den danske forælder er født i udlandet, skal denne forelægge statsborgerskabsbevis eller bevis for bevarelse af dansk indfødsret efter det fyldte 22. år.

Barnets fødsels- og navne-/dåbsattest skal forelægges. Hvis barnet har haft et dansk pas eller har været indskrevet i et af forældrenes pas, skal dette pas fremvises.

Foto kan kun optages på ambassaden, hvis barnet er gammelt nok til at følge de nødvendige anvisninger (kigge ind i kameraet, ikke smile, sidde/stå stille osv.). Er dette ikke tilfældet, skal der medbringes 1 foto af barnet, der opfylder Politiets krav til pasbilleder.

Børn under 12 år

Det er muligt at ansøge om pas til børn under 12 år (som ikke skal afgive fingeraftryk) på de honorære konsulater. Bemærk, at der skal medbringes 1 pasbillede og at ovennævnte krav også gælder ved ansøgning på et honorært konsulat. 

 

Udstedelse af midlertidigt pas (provisorisk pas)

Ambassaden og de honorære konsulater i Frankrig og Monaco kan udstede et midlertidigt (provisorisk) dansk pas, hvis du har mistet dit pas. Du bedes medbringe politianmeldelse, to pasbilleder. Desuden skal du udfylde en pasansøgning og erklæring om bortkommet pas, hvilket eventuelt kan gøres før dit fremmøde, jf. links til disse dokumenter nedenfor:

Pasansøgning

Erklæring om bortkommet pas

Et provisorisk pas udstedes kun med gyldighed for det tidsrum, som er påkrævet af hensyn til rejsens varighed og eventuelle regler i de lande, der gennemrejses, og ikke for mere end 12 måneder. Et provisorisk pas skal afleveres til politiet eller en dansk ambassade/konsulat efter benyttelsen.

Vær opmærksom på, at for børn under 18 år kræves forældrenes samtykke. Hvis den ene forældre er med på rejsen i Frankrig, og den anden befinder sig i Danmark, kan den part, der er i Danmark, henvende sig til Borgerservice med henblik på at udfylde de nødvendige papirer.

Vær også opmærksom på, at der opkræves ekstragebyr udenfor ambassadens normale åbningstid.

Rejse på et provisorisk pas kan evt. give anledning til problemer i forhold til udenlandske grænsekontrolmyndigheder. Det anbefales, at ansøgeren sikrer sig, at rejsemålets myndigheder anerkender provisoriske pas. Et provisorisk pas kan fx ikke bruges ved indrejse i USA, jf. nærmere oplysninger om andre landes indrejsebestemmelser på Udenrigsministeriets hjemmeside

 

Forlængelse af pas

Forlængelse af pas kan fortages ved personlig henvendelse på ambassadens paskontor eller et  konsulat. En betingelse for forlængelse af et udløbet pas er, at det ikke er udløbet for mere end tre måneder siden. Et pas kan kun forlænges én gang og for max. 12 måneder.

Vi anbefaler, at du sikrer dig, at rejsemålets myndigheder godkender forlængede pas. Forlængede pas kan f.eks. ikke anvendes ved indrejse uden visum til USA.

 

 

Adresser og åbningstider

Adresse på konsulatet i Paris:

Ambassade Royale de Danemark
 77, avenue Marceau
 75116 Paris
 Tlf.: +33 1 44 31 21 21
 Fax: +33 1 44 31 21 88
 Mail: paramb@um.dk

 

Konsulatets åbningstider

Mandag/Tirsdag: 10.00 - 12.00
Onsdag efter aftale
Torsdag/Fredag: 10.00 - 12.00

 

Liste over konsulater Frankrig klik her