Spring til indhold

Sikkerhedssituationen i Frankrig 

Sikkerhedssituationen i Frankrig

Frankrig har de sidste år været mål for flere terrorattentater.

Skulle der opstå en krise, henvises til ambassaden på telefonnummer på +33 (0) 144 31 21 21. Uden for ambassadens kontortid kan Udenrigsministeriets døgnbemandede vagtcenter træffes på: +45 33 92 11 12.

Frankrig har siden terrorangrebene i Paris den 13. november 2015 været i undtagelsestilstand med national grænsekontrol. Undtagelsestilstanden ophører den 1. november 2017 og erstattes af en anti-terror lovgivning. Parallelt hermed har Frankrig varslet, at man vil fortsætte den nationale grænsekontrol, indtil videre frem til den 30. april 2018.

Ved indrejse til Frankrig opfordres der derfor til at medbringe gyldigt pas.

De franske myndigheder har lavet en gratis app, som kan hentes i både engelsk og fransk version, hvor man automatisk kan modtage besked bl.a. om mistanke om/konsekvens af eventuelle attentater. Link til app’en her.

***

Ved ophold i Frankrig kan det generelt anbefales at:

• følge myndighedernes anvisninger, f.eks.:
http://www.paris.fr/actualites/security-measures-to-be-observed-3127
http://www.interieur.gouv.fr/ (fransk)

• følge med i medierne, f.eks.:
http://www.english.rfi.fr/
http://www.france24.com/en/

Udenrigsministeriet udarbejder ikke rejsevejledninger til EU-lande, så der henvises til andre landes rejsevejledninger, som f.eks. https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/france

Det anbefales endvidere at have tegnet en rejseforsikring:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/

Som opfølgning på terrorangrebene i Paris er Udenrigsministeriet, rejsebranchen og andre relevante aktører blevet enige om en række råd til danske rejsende. Se de gode råd her.