Spring til indhold

Stor Hammershøi udstilling åbner i Paris

I går åbnede udstillingen Hammershøi – le Maître de la peinture danoise på Musée Jacquemart-André i Paris. Og dermed vil et stort stykke af dansk kulturarv i den næste tid fylde godt i franske kunstblade, i aviser og på den forvænte parisiske kunstscene.

 

Det er første gang i mere end 20 år, at en så omfattende samling af Hammershøis kunst vises i Paris. Sidste gang var i 1997, da Musée d'Orsay udstillede den danske mester og dengang gjorde Hammershøi og dansk kunst fra slutningen af det 19. århundrede og starten af det 20. kendt i Frankrig.

Samlingen på Musée Jacquemart-André består hovedsageligt af udlån fra den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, John L. Loeb Jr.s private samling Danish Art Collection. Men også Statens Museum for Kunst, Den Hirschsprungske Samling, Nationalmuseet i Stockholm og Musée d'Orsay har udlånt værker til udstillingen. Forlagsredaktør og ekspert i dansk kunst, Jean-Loup Champion, har kurateret den flotte udstilling, som er støttet af Veluxfonden og Villum Fonden.

Danmarks nye ambassadør i Frankrig, Michael Starbæk Christensen, var en af de første til at se udstillingen og var senere vært for en middag efter ferniseringen.

 

 

 Seneste nyt

    Se alle