Spring til indhold

Fransk genopretningspakke giver grønne muligheder for danske virksomheder

Analysis of Export Potential for Danish Greentech in French Recovery Plan_2021-1 Frankrig bruger coronakrisen til at sætte skub i den grønne omstilling. Det udvider markedet og betyder efterspørgsel på grønne løsninger, der nemt kunne komme fra danske virksomheder. Det viser en ny analyse fra et fransk konsulenthus.

 

Frankrig er hårdt mærket af corona. Derfor vil landet skabe nye arbejdspladser ved at sætte turbo på den grønne omstilling. 

100 milliarder euro er afsat til genstart af økonomien, hvoraf 40 milliarder kommer fra EU. Det er 9,5 procent af Frankrigs BNP og den største hjælpepakke i EU (målt i andel af BNP).  

Næsten en 1/3 af den franske hjælpepakke er målrettet bæredygtig udvikling, der skal forbedre energieffektiviteten i flere sektorer og sætte skub i langsigtede, strukturelle ændringer i Frankrig og gøre landet til en lavemissionsøkonomi. 

”Den franske genopretningspakke er en stor saltvandsindsprøjtning i 2021 og 2022 til energirenovering af bygninger, dekarbonisering af industrien og den nye hydrogenøkonomi. Danske grønne virksomheder har netop nu mulighed for at komme ind på det franske marked og sikre sig betydelige markedsandele på markedet for energiomstilling på den lange bane,” siger Guillaume Neveux, direktør i det franske konsulenthus I-Care & Consult.  

 
Ny rapport som ambassaden har fået lavet afslører stort potentiale

 

Pressemeddelelsen fra den danske ambassaden

 

 Seneste nyt

    Se alle