Spring til indhold

Franske statsbesøg i Danmark

03.09.2018  12:11
Det franske præsidentpar Emmanuel Macron og Mme Brigitte Macron indtog tirsdag d. 28.8 og onsdag d. 29.8 København, og den danske medieflade, med et stort orkestreret statsbesøg.

Under statsbesøget – som er det første franske statsbesøg siden Francois Mitterands i 1982 – mødtes den franske præsident med statsminister Lars Løkke Rasmussen, han deltog i en debat om Europa for unge studerende på den Sorte Diamant, talte med dansk erhvervsliv og nåede også en cykeltur gennem København.

EM og LLR

 Ambassadør Kirsten Malling Biering fulgtes med den franske præsident og hans delegation, der også inkluderede den franske finansminister Bruno le Maire og den franske kulturminister Francoise Nyssen.

glyptotek

Der blev indgået bilaterale aftaler om øget samarbejde inden for klima og grøn energi, for Europas sikkerhed, og for fælles indsatser i Sahel regionen. På det kulturelle område indgik Frankrig og Danmark en ny filmaftale om øget fleksibilitet og samarbejde omkring filmproduktion mellem de to lande. Og på Glyptoteket, hvor det franske præsidentpar og Kronprinsparret mødte en række danske kunstnere og kulturpersoner, lancerede kulturminister Mette Bock i går det Internationale Kulturpanels tre årige kultursatsning mellem Frankrig og Danmark, der skal fremme visning og placering af dansk kunst i franske samlinger og på museer, og skabe et netværk for danske kunstnere i Frankrig.

 

culture