Gå til indhold

Nem-id

"NemID" kan bestilles på hjemmesiden NemID.nu eller i et borgerservicecenter under et ophold i Danmark

Borgere i udlandet kan bestille NemID på følgende måder:
På hjemmesiden NemID.nu og med efterfølgende afhentning af midlertidig adgangskodebrev på en dansk repræsentation (gebyrbetaling).

Under et ferieophold i Danmark ved at gå ind i et af de borgerservicecentre i kommunerne, der tilbyder udlevering af NemID samt i alle skattecentre. Ved personligt fremmøde i et af disse centre kan man således få en straksudstedelse af det midlertidige adgangskode-brev (gebyrfri).

Muligheden for at få et midlertidig adgangskode-brev til NemID under et besøg i Danmark kunne vise sig attraktivt for nogle danskere i udlandet, herunder for danskere med bopæl langt fra en dansk repræsentation. Desuden er det gratis. På hjemmesiden NemID.nu er der en liste over de danske skattecentre og borgerservicecentre, hvor man kan bestille digital signatur. Man skal medbringe sit pas som legitimation.

For alle borgere er det bl.a. muligt at få en straksudstedelse læs mere på NemId.nu

NemIDen kan efter et par dage afhentes på ambassaden mod forevisning af pas og betaling af gebyr. Ambassaden får ikke oplyst kontaktdetaljer sammen med koden. Derfor bør du selv sørge for at ringe til os, hvis du vil vide, om vi har modtaget koden.