Gå til indhold

MIT-ID og Nem-id

MitID og NEMid

Nu er det blevet nemmere at få MitID, hvis man er dansker og bor i udlandet, eller hvis man er udlænding og har tilknytning til Danmark.

Siden juni 2022 har det været muligt at oprette MitID direkte i MitID appen, hvis man havde et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Nu er der kommet en opdatering, så man også kan bruge udenlandske pas eller ID-kort med chip til at oprette MitID direkte i appen. 

Læs mere om at få MitID ved at klikke her.

Det skal blandt andet gøre det nemmere at oprette MitID, hvis man er bosat i udlandet og har brug for MitID, men ikke har et gyldigt dansk pas.

Alt man skal bruge er et gyldigt pas/ID-kort, der er udstyret med en chip og adgang til en telefon, der kan scanne chippen. Det vil sige en iPhone 7 og opefter eller en nyere Android-telefon. 

Læs mere om krav til pas/ID-kort ved at klikke her.

Man vil fortsat kunne benytte NemID til alle offentlige selvbetjeningsløsninger, indtil NemID lukker endeligt den 30. juni 2023.


Borgere i udlandet kan bestille NemID på følgende måder:
På hjemmesiden NemID.nu og med efterfølgende afhentning af midlertidig adgangskodebrev på en dansk repræsentation (gebyrbetaling).

Under et ferieophold i Danmark ved at gå ind i et af de borgerservicecentre i kommunerne, der tilbyder udlevering af NemID samt i alle skattecentre. Ved personligt fremmøde i et af disse centre kan man således få en straksudstedelse af det midlertidige adgangskode-brev (gebyrfri).

Muligheden for at få et midlertidig adgangskode-brev til NemID under et besøg i Danmark kunne vise sig attraktivt for nogle danskere i udlandet, herunder for danskere med bopæl langt fra en dansk repræsentation. Desuden er det gratis. På hjemmesiden NemID.nu er der en liste over de danske skattecentre og borgerservicecentre, hvor man kan bestille digital signatur. Man skal medbringe sit pas som legitimation.

For alle borgere er det bl.a. muligt at få en straksudstedelse læs mere på NemId.nu

NemIDen kan efter et par dage afhentes på ambassaden mod forevisning af pas og betaling af gebyr. Ambassaden får ikke oplyst kontaktdetaljer sammen med koden. Derfor bør du selv sørge for at ringe til os, hvis du vil vide, om vi har modtaget koden.