Gå til indhold

statens legatbolig i paris

Statens Legatbolig i Paris 

Næste deadline for ophold i 2022 er 4. oktober 2021.

Der er i øjeblikket problemer med hjemmesiden, derfor kan ansøgnings skemaet være utilgængeligt. 

Statens legatbolig i Paris administreres af en stiftelse med navn efter boligens givere, Ludvig Preetzmann-Aggerholm og Hustru. Stiftelsens formål er at give danske kunstnere og forskere mulighed for et ophold i Paris.

Ansøgere, hvis projekt har en konkret tilknytning til Paris og/eller Frankrig, vil blive givet prioritet.

På grund af aflysninger i år forårsaget af coronakrisen, bliver nogle af dette års pladser rykket til 2022. Ansøgere kan derfor ikke søge om ophold i april, maj og juni 2022.

Lejligheden ligger på 2. sal i et restaureret og lyst ”hotel particulier” på adressen 3, rue de la Perle midt i Marais-kvarteret. Den er i to etager ( ikke handicapvenlig) og indeholder opholdsstue, sovealkove, badeværelse og køkken. Lejligheden er fuldt møbleret og udstyret til 2 personer. Huslejen er 1150 euro pr. måned inkl. varme, lys og telefonabonnement (retten til prisjustering forbeholdes). 

For at tilgodese flest mulige ansøgere tildeles ophold som regel kun for én måned.

Ansøgninger om ophold i legatboligen i 2022 bedes indsendt senest mandag den 4. oktober 2021. Tildeling af legatboligen forventes afgjort primo november 2021. Besked om tildeling/afslag vil blive sendt pr. e-mail til samtlige ansøgere. 

Se ansøgningsskema her.

Kontakt

Spørgsmål kan rettes til

Klaus Ib Jørgensen,

mail: klajoe@um.dk

tlf. (+33) 0 677348321