Gå til indhold

Tyveri og mistede dokumenter

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg mister mine penge, mit pas, mine flybilletter? Dette kan du få svar på i de næste afsnit.

Meld tyveriet til politiet så hurtigt som muligt, og inden du tager hjem

Først og fremmest skal tyveriet meldes til politiet, så hurtigt som muligt og inden du tager hjem. Det kan du gøre på den lokale politistation. Husk at få en kvittering fra politiet. Forsikringsselskabet og eventuelt ambassaden skal bruge politianmeldelsen.

  • Pas

Mister du dit danske pas, kan ambassaden og de fleste konsulater mod gebyr udstede et midlertidigt pas til dig. Du skal medbringe : Politianmeldelsen og dokumentation for identitet (om muligt).

Det provisoriske pas skal afleveres til politiet eller en dansk repræsentation efter benyttelsen.

NB: For børn under 18 år kræves begge forældres samtykke. Hvis den ene forældre er med på rejsen i Frankrig og den anden befinder sig i Danmark, kan den part, der er i Danmark, henvende sig til Borgerservice med henblik på at udfylde de nødvendige papirer.

  • Penge

Pas godt på dine kreditkort, og vær forsigtig, når du bruger dem. Mister du dit danske kreditkort kan du spærre det hos Pengeinstitutternes Betalings Service, PBS, på telefon (+45) 4489 2929 eller via din bank. Husk at melde tabet til politiet.

Har du behov for penge til hjemrejsen, billet, provisorisk pas, må du kontakte din bank, familie, venner eller din arbejdsgiver med henblik på en bankoverførsel eller overførsel via f.eks. Western Union.

Ambassaden kan ikke låne penge ud ej heller udbetale bistandshjælp eller pension. Ambassaden kan arrangere en bankoverførsel, men kun til brug for hjemrejse og kun, hvis der er nogen i Danmark, der vil lægge ud for dig. Denne service skal du betale for. For gebyr: Klik her

  • Flybillet, sygesikringskort og andet,...

Husk at henvende dig på den lokale politistation for at anmelde dine dokumenter som stjålne - og husk at få kvittering fra politiet.

Angående flybillet, skal du henvende dig til flyselskabet.

Politistation i nærheden af ambassaden i Paris

Commissariat Central

(Paris 8. arrondissement)

Adresse: 1 avenue de Selves, 75008 Paris

Tlf.: 34 30 

Metro: Champs-Élysées-Clémenceau