Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Frankrig.

Senest opdateret 17-09-2021 kl. 10:27 (dansk tid)

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Frankrig.

Information om konkrete restriktioner i Frankrig opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Frankrig, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Frankrig.

Information om konkrete restriktioner i Frankrig opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder samme indrejserestriktioner som for øvrige rejsende til Frankrig. Læs mere i afsnittene "Rejserestriktioner" og "Lokale restriktioner".

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Ved indrejse til Frankrig fra EU-lande er der krav om fremvisning af en negativ PCR-test eller antigen-test for COVID-19 for personer, som er 12 år eller derover. Testen skal være højst 72 timer gammel. Testkravet er gældende ved alle ankomster til Frankrig, også indrejse over landjorden. Desuden skal alle personer over 12 år udfylde en tro- og love erklæring, som skal præsenteres ved indrejse. Godstransportører og grænsearbejdere er ikke omfattet af testkrav.

Ved ind- og transitrejse fra Spanien, Portugal, Grækenland, Cypern, Holland og Storbritannien er der indført skærpede krav om fremvisning af en PCR- eller antigentest, der er højst 24 timer gammel, for ikke-færdigvaccinerede personer over 12 år.

Hvis du er smittet for mindst 11 dage og højst 6 måneder siden, kan du indrejse i Frankrig uden at være omfattet af krav om negativ COVID-19-test.

Hvis du er færdigvaccineret og har fast bopæl i et EU-land, skal du heller ikke fremvise negativ COVID-19 test. Vær opmærksom på, at du betragtes som færdigvaccineret tidligst 7 dage efter modtagelse af 2. vaccination (Moderna/Pfizer/AstraZeneca) og tidligst 28 dage efter Johnson & Johnson. Krydsvacciner accepteres. Vær opmærksom på de særlige regler omkring gyldighed af de forskellige vacciner som beskrevet her.

Husk at medbringe dokumentation for gennemførte vaccinationer. Desuden skal der udfyldes en tro- og loveerklæring.

For indrejse til Frankrig fra lande uden for EU/Schengen området er der særlige test- og isolationskrav. 

Indrejse til franske oversøiske territorier er ligeledes forbundet med særlige krav om f.eks. negativ COVID-19 test. Det gælder p.t. bl.a. for Fransk Polynesien, hvor der kræves en negativ COVID-19 test, som skal tages maksimum 72 timer før afrejsen og en udfyldt ETIS formular. Ved indrejse til en række oversøiske territorier, herunder Martinique, Mayotte og Guadeloupe, kræves en negativ COVID-19 test ved indrejse, en efterfølgende 7 dages isolationsperiode, efterfulgt af endnu en negativ COVID-19 test. Endvidere kræves der generelt en gyldig indrejsegrund til de franske oversøiske territorier. Det anbefales, at man forhører sig angående gældende regler med flyselskabet og/eller lokale myndigheder inden afrejse.

Det danske coronapas

Rejsende som er vaccinerede er undtaget indrejserestriktioner ved indrejse til Frankrig. Krydsvacciner accepteres.

Det danske coronapas anerkendes som dokumentation for testresultat, vaccination og immunitet, hvis man er smittet for min. 11 dage og højst 6 måneder siden.
Både det europæiske coronapas og certifikat fra MinSundhed eller andre EU-lande anerkendes både digitalt og i papirform med og uden QR kode. Læs nærmere her: European Covid Certificate -The health pass becomes European from 1 July | service-public.fr.

Læs mere om coronapasset her.

Information om det europæiske coronapas.

 

Karantæne- og testregler

Frankrig har ikke indført krav om karantæne for personer, der kommer fra Danmark. Ved indrejse til Frankrig fra EU-lande er der krav om fremvisning af en negativ PCR-test eller antigen-test for COVID-19 for personer, som er 12 år eller derover. Testen skal være højst 72 timer gammel. Testkravet er gældende ved alle ankomster til Frankrig, også indrejse over landjorden. Desuden skal alle personer over 12 år udfylde en tro- og love erklæring, som skal præsenteres ved indrejse. Godstransportører og grænsearbejdere er ikke omfattet af testkrav. Se afsnittet "Rejserestriktioner."

Der gælder særlige regler omkring karantæne- og testkrav for rejsende fra lande uden for EU/Schengen området, som er beskrevet her.

Ved ind- og transitrejse fra Spanien, Portugal, Grækenland, Cypern, Holland  og Storbritannien er der indført skærpede krav om fremvisning af en PCR- eller antigentest, der er højst 24 timer gammel, for ikke-færdigvaccinerede personer over 12 år.

Hvis du er smittet for mindst 11 dage og højst 6 måneder siden, kan du indrejse i Frankrig uden at være omfattet af krav om negativ COVID-19-test.

Hvis du er færdigvaccineret og har fast bopæl i et EU-land, skal du heller ikke fremvise negativ COVID-19 test. Dog tidligst 7 dage efter modtagelse af 2. vaccination. Krydsvacciner accepteres. Vær opmærksom på de særlige regler omkring gyldighed af de forskellige vacciner som beskrevet her. Husk at medbringe dokumentation for gennemførte vaccinationer. Desuden skal der udfyldes en tro- og love erklæring.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Frankrig.

 

Transitmuligheder

Test i lufthavnen i Paris (CDG) ifm. transit: Følgende er vigtigt at bemærke, hvis du som dansk statsborger/EU-borger rejser fra ikke-Schengen lande med transit i Paris mod Danmark: Hvis du ankommer til Paris (CDG) uden negativ Covid-19 test, vil du automatisk få foretaget en såkaldt kviktest (antigentest) i Paris. Det foregår i ankomsthallen. Lufthavnen anbefaler, at man påregner mindst to timer fra ankomst til testcentret indtil man har resultat af antigentest. Du kan læse nærmere på hjemmesiden for lufthavnen i Paris. Læs mere om krav om dokumentation for negativ Covid-19 test i forbindelse med indrejse i Danmark her. Samtidig skal man medbringe en udfyldt tro- og love erklæring.

Det er muligt at rejse i transit via Frankrig f.eks. fra andet EU medlemsland med overholdelse af de lokale restriktioner jf. nedenfor.

Ved transitrejse fra visse tredjelande udenfor EU skal rejseattest udfyldes.

Uanset afrejselandet er der for ikke færdigvaccinerede rejsende ligeledes krav om fremvisning af en negativ test for covid-19 for personer, som er 12 år eller derover. Testen skal være højst 72 timer gammel. Testkravet er gældende ved ankomst med fly og færge samt ved indrejse over landjorden (tog, bil og bus). 

Ved ind- og transitrejse fra bl.a. Spanien, Portugal, Grækenland, Cypern, Holland og Storbritannien er der indført skærpede krav om fremvisning af en PCR- eller antigentest, der er højst 24 timer gammel, for ikke-færdigvaccinerede personer over 12 år.

 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret på følgende hjemmeside: Coronavirus Covid 19 – English | Gouvernement.fr. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Alle personer over 18 år skal fremvise coronapas for at få adgang til offentlige steder med over 50 deltagere såsom biografer, museer, forlystelsesparker, visse shoppingcentre i de departementer, hvor incidenstallet er over 200 (hovedsageligt i Sydvestfrankrig og de oversøiske territorier) mv.

Der skal desuden også fremvises coronapas ved adgang til caféer, restauranter, (inkl. udendørsservering), hospitaler og plejehjem mv. samt ved regionale rejser med fly, tog og busser.

Fremvisning af coronapas, som beskrevet ovenfor bliver først obligatorisk for personer fra 12 til 17 år fra den 30. september 2021.

Der er krav om at bære mundbind i lukkede offentlige rum i hele Frankrig. Et visir kan ikke erstatte et mundbind, men kan eventuelt bæres sammen med mundbind som ekstra beskyttelse.

Forsamlingsforbud

I Frankrig afhænger det maksimale forsamlingsantal af aktiviteten, hvilket du kan læse nærmere om på den franske regerings hjemmeside.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere samt hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger og evt. kontakte egen læge, hvis du har sundhedsfaglige spørgsmål.

Hvis du har behov for lægehjælp eller et testcenter (Dépistage COVID-19), kan der henvises til www.doctolib.fr. Du kan også finde dit nærmeste Covid-19-testcenter i Frankrig på denne side: https://www.sante.fr/cf/centres-depistage-covid.html

Der kan desuden købes antigen selv-tests på de franske apoteker. 

Ved livstruende situationer eller skade, ring: 15 (oplys hvis du har symptomer på COVID-19)(man kan vælge mellem engelsk og fransk sprog).
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk /+45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Frankrig

International fly- og togtrafik fortsætter, om end med færre afgange end normalt.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Test i lufthavnen i Paris (CDG) ifm. transit: Hvis du rejser i transit i Paris mod Danmark uden negativ Covid-19 test, vil du automatisk få foretaget en såkaldt kviktest (antigentest) i Paris. Det foregår i ankomsthallen. Lufthavnen anbefaler, at man påregner mindst to timer fra ankomst til testcentret, indtil man har resultat af antigentest. Du kan læse nærmere på lufthavnens hjemmeside.

Det anbefales, at man forhører sig angående gældende regler med flyselskabet og/eller lokale myndigheder inden afrejse.

For test i Frankrig, kan du finde testcentre, herunder apoteker, på følgende hjemmeside: Santé.fr - Lieux de dépistage Covid-19 (sante.fr). Fra den 7. juli skal man betale for både PCR og antigen test. Du kan blive testet for Covid-19 ved henvendelse til nærmeste apotek eller eventuelt ved henvendelse til www.doctolib.fr eller Santé.fr. Hvis du er dækket af EU-sygesikringskortet, kan du søge om refusion, jf. Søg refusion - Styrelsen for Patientsikkerhed (stps.dk)

Indrejse i Danmark

Vi henviser til coronasmitte.dk hvor du kan læse nærmere om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Her kan du finde dit nærmeste Covid-19 vaccinationscenter i Frankrig: https://www.sante.fr/cf/centres-vaccination-covid.html

Test kan desuden tages på nærmeste franske apotek, som kan kontaktes for yderligere information eller eventuelt ved henvendelse til www.doctolib.fr. 
Du skal beregne ca. 29 € for en antigentest og 49 € for en PCR test. Hvis du er dækket af EU-sygesikringskortet, kan du søge om refusion, jf. Søg refusion - Styrelsen for Patientsikkerhed (stps.dk)

Myndigheders hjemmesider:

Her får man overblik over situationen i Frankrig

- Den franske regering har samlet information om COVID-19 restriktioner på denne engelsksprogede webside: https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19

Rådgivning om corona fra det franske udenrigsministerium

- Engelsksprogede franske nyhedsmedier, f.eks france24

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Frankrig inden for almindelig telefonisk åbningstid: mandag - fredag kl. 9.30-12.30 og 13.30-15.30.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større restriktioner i Frankrig eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.