Spring til indhold

STATENS LEGATBOLIG I PARIS

Statens Legatbolig i Paris 

Statens legatbolig i Paris administreres af en stiftelse med navn efter boligens givere, Ludvig Preetzmann-Aggerholm og Hustru. Stiftelsens formål er at give danske kunstnere og forskere mulighed for et ophold i Paris.

Ansøgere, hvis projekt har en konkret tilknytning til Paris og/eller Frankrig, vil blive givet prioritet. 
 
Lejligheden ligger på 2. sal i et restaureret og lyst ”hotel particulier” på adressen 3, rue de la Perle midt i Marais-kvarteret. Den er i to etager ( ikke handicapvenlig) og indeholder opholdsstue, sovealkove, badeværelse og køkken. Lejligheden er fuldt møbleret og udstyret til 2 personer. Huslejen er 1150 euro pr. måned inkl. varme, lys og telefonabonnement (retten til prisjustering forbeholdes). 

På grund af aflysninger i år forårsaget af coronakrisen, vil en del af dette års pladser blive rykket til 2021. Derudover skal Legatboligen renoveres i begyndelsen af næste år, så der vil blive færre pladser end sædvanligt. Ansøgere kan derfor kun søge i perioden august, september, november og december 2021.

For at tilgodese flest mulige ansøgere tildeles ophold som regel kun for én måned.

Ansøgninger om ophold i legatboligen i 2020 bedes indsendt senest tirsdag den 1. december 2020.

Tildeling af legatboligen forventes afgjort senest medio januar 2021. Besked om tildeling/afslag vil blive sendt pr. e-mail til samtlige ansøgere.

Se ansøgningsskema her.

Læs om sanger og komponist Anne Linnets besøg i legatboligen her.

Læs om forfatter Suzanne Brøggers besøg i legatboligen her

 

 ''

 ''

''

 ''

Kontakt

Spørgsmål kan rettes til

Klaus Ib Jørgensen,

mail: klajoe@um.dk

tlf. (+33) 0 677348321