Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Frankrig.

Senest opdateret 11-05-2021 kl. 09:10 (dansk tid)

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Frankrig.

Information om konkrete restriktioner i Frankrig opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Frankrig, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Frankrig.

Information om konkrete restriktioner i Frankrig opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Ved indrejse til Frankrig fra EU-lande, herunder Danmark, er der krav om fremvisning af en negativ PCR-test. Testen skal være højst 72 timer gammel. Se også punktet ”indrejserestriktioner” herunder.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Ved indrejse til Frankrig fra EU-lande er der krav om fremvisning af en negativ PCR-test for covid-19 for personer, som er 11 år eller derover. Kravet om PCR test ved indrejse gælder også selv om du er vaccineret eller i besiddelse af et dansk såkaldt coronapas. Testen skal være højst 72 timer gammel. Testkravet er gældende ved alle ankomster til Frankrig, også indrejse over landjorden. Desuden skal indrejsende udfylde en tro- og love erklæring på, at man ikke har symptomer på covid-19, har været i kontakt med en smittet og at man forpligter sig til at foretage en eventuel test ved indrejse. Godstransportører og grænsearbejdere er ikke omfattet af testkrav og tro- og love erklæring.

Test i lufthavnen i Paris (CDG) ifm. transit: Følgende er vigtigt at bemærke, hvis du som dansk statsborger/EU-borger rejser fra ikke-Schengen lande med transit i Paris mod Danmark: Hvis du ankommer til Paris (CDG) uden negativ Covid-19 test, vil du automatisk få foretaget en såkaldt kviktest (antigentest) i Paris. Det foregår i ankomsthallen. Hvis du ankommer til Paris (CDG) med en gyldig negativ Covid-19 test, men som ikke kan bruges ift. indrejse i DK (pga. 24 timers kravet), kan du gå til ankomsthallen for at få foretaget en kviktest. Lufthavnen anbefaler, at man påregner mindst to timer fra ankomst til testcentret indtil man har resultat af antigentest.

Desuden kan man i terminal 2E få foretaget såkaldt kviktest (antigentest). Det kræver dog, at der forinden er foretaget tidsbestilling på www.doctolib.fr (en national tidsbestillingsportal for sundheds ydelser). Portalen er kun tilgængelig på fransk. 

For indrejse til Frankrig fra lande uden for EU/Schengen området er Frankrig i udgangspunktet lukket for indrejse. Regler for indrejse fra lande uden for EU/Schengen området (herunder UK) er beskrevet her.

Indrejse til franske oversøiske territorier er ligeledes forbundet med særlige krav om f.eks. negativ COVID-19 test, som beskrevet her. Det gælder p.t. bl.a. for Fransk Polynesien, hvor der kræves en negativ COVID-19 test, som skal tages maksimum 72 timer før afrejsen og en udfyldt ETIS formular. Ved indrejse til Martinique og Guadeloupe kræves en negativ COVID-19 test ved indrejse, en efterfølgende 7 dages isolationsperiode, efterfulgt af endnu en negativ COVID-19 test.
Det anbefales, at man forhører sig angående gældende regler med flyselskabet og/eller lokale myndigheder inden afrejse.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Den franske regering anbefaler, at rejsende som ankommer til Frankrig fra EU/Schengen området, herunder Danmark, gennemfører 7 dages selvisolation. Der er tale om en anbefaling, ikke et lovkrav

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit via Frankrig f.eks. fra andet EU medlemsland med overholdelse af de lokale restriktioner jf. nedenfor.

Ved transitrejse fra visse tredjelande udenfor EU skal rejseattest udfyldes.

Uanset afrejselandet er der ligeledes krav om fremvisning af en negativ PCR-test for covid-19 for personer, som er 11 år eller derover. Testen skal være højst 72 timer gammel. Testkravet er gældende ved ankomst med fly og færge samt ved indrejse over landjorden (tog, bil og bus). Desuden skal transitrejsende udfylde en tro- og love erklæring på, at man ikke har symptomer på covid-19, har været i kontakt med en smittet og at man forpligter sig til at foretage en eventuel test i forbindelse med transitrejsen, jf. ovenstående afsnit angående indrejserestriktioner.

 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført natligt udgangsforbud i hele Frankrig – såkaldt spærretid – fra kl. 19 til kl. 06. Det betyder, at man i tidsrummet kl. 19 – 06 skal have en gyldig grund til at bevæge sig udenfor. Gyldige grunde kan være natligt arbejde, rejseaktivitet (transport ifm. fly-, tog- og busrejser). Også her er det nødvendigt at udfylde en attest.

Den franske regering har samlet information om COVID-19 restriktioner på denne engelsksprogede webside: https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19.

Forsamlingsforbud

I Frankrig er der indført generelt forbud mod udendørs forsamlinger på mere end seks personer i det offentlige rum.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du har behov for lægehjælp eller et testcenter (Dépistage COVID-19), kan der henvises til www.doctolib.fr. Du kan også finde dit nærmeste Covid-19-testcenter i Frankrig på denne side: https://www.sante.fr/cf/centres-depistage-covid.html

Der kan desuden købes antigen selv-tests på de franske apoteker. 

Ved livstruende situationer eller skade, ring: 15 (oplys hvis du har symptomer på COVID-19)(man kan vælge mellem engelsk og fransk sprog).
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk /+45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Frankrig

International fly- og togtrafik fortsætter, om end med færre afgange end normalt.

Fra den 9. januar har den danske regering indført et generelt krav om, at flypassagerer med ankomst i Danmark - også danske statsborgere - skal kunne fremvise en negativ COVID-19 test, der er højest 24 timer gammel. Såkaldte kviktest (antigentest) accepteres.

Test i lufthavnen i Paris (CDG) ifm. transit: Hvis du rejser i transit i Paris mod Danmark uden negativ Covid-19 test, vil du automatisk få foretaget en såkaldt kviktest (antigentest) i Paris. Det foregår i ankomsthallen. Hvis du ankommer til Paris (CDG) med en gyldig negativ Covid-19 test, men som ikke kan bruges ift. indrejse i DK (pga. 24 timers kravet), kan du gå til ankomsthallen for at få foretaget en kviktest. Lufthavnen anbefaler, at man påregner mindst to timer fra ankomst til testcentret indtil man har resultat af antigentest. Du kan læse nærmere på lufthavnens hjemmeside.

Det anbefales, at man forhører sig angående gældende regler med flyselskabet og/eller lokale myndigheder inden afrejse.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Her kan du finde dit nærmeste Covid-19 vaccinationscenter i Frankrig: https://www.sante.fr/cf/centres-vaccination-covid.html

 

Myndigheders hjemmesider:

Her får man overblik over situationen i Frankrig

- Den franske regering har samlet information om COVID-19 restriktioner på denne engelsksprogede webside: https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19

- Rådgivning om corona fra det franske udenrigsministerium

- Engelsksprogede franske nyhedsmedier, f.eks france24

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden inden for almindelig telefonisk åbningstid: mandag - fredag kl. 9.30-12.30 og 13.30-15.30.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større restriktioner i Frankrig eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.