Gå til indhold

Forsvarsområdet

Forsvarsafdelingen er en del af den danske ambassade i Paris. Afdelingen udgøres af den danske forsvarsattaché, oberst Nicolas T. Veicherts og assistent Birgit Piccirillo. Afdelingen støttes på deltid af en af ambassadens praktikanter.

Forsvarsafdelingen følger fransk forsvars- og sikkerhedspolitik og udarbejder indberetninger om relevante temaer eller emner til Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet og en række danske militære myndigheder.

Forsvarsafdelingen er Danmarks primære forbindelsesled til det franske forsvarsministerium og forsvarsstab. Afdelingen bidrager til en effektiv kommunikation mellem myndighederne i Danmark og Frankrig, blandt andet ved opbygning af netværk i relation til Frankrig. Forsvarsafdelingen bidrager endvidere til den fortsatte udvikling af forsvarssamarbejdet mellem Danmark og Frankrig, herunder afdækning af nye eller ændrede muligheder for samarbejde.

Forsvarsafdelingen anmoder det franske Forsvarsministerium om diplomatiske tilladelser til danske militære enheders ind- eller gennemrejse af fransk territorium til lands, til vands og i luften. Endvidere formidler Forsvarsafdelingen dansk deltagelse ved franske militære uddannelser, besøg ved militære enheder, etc.

Forsvarsafdelingen er endvidere aktiv i Forsvarsministeriets "Open for Business"-program, og yder i den forbindelse støtte til danske forsvarsvirksomheder, der ønsker at komme ind på det franske marked. Afdelingen yder ligeledes støtte til danske delegationers deltagelse i fagmesser på forsvarsindustriområdet såsom Eurosatory, Euronaval og Paris Air Show.

Forsvarsafdelingen planlægger og deltager i franske mindehøjtideligheder i forbindelse med 1. Verdenskrigs afslutning (bl.a. i Braine og Rueil Malmaison) samt den danske indsats under D-dagen 1944 i Normandiet (det danske monument i Sainte Marie-du-Mont samt internationale ceremonier i regionen).

Kontakt

Ambassaden
Tlf.: +33 1 44 31 21 21
E-mail: [email protected] 

Forsvarsattaché, oberst Nicolas T. Veicherts
Tlf.: +33 (0) 6 78 79 06 37
Tlf.: +33 (0) 1 44 31 21 31

Birgit Piccirillo - Assistent
Tlf.: +33 (0) 1 44 31 21 32