Gå til indhold

Forsvarsområdet

Forsvarsafdelingen er en del af den danske ambassade i Paris og udgøres af tre personer: Den danske forsvarsattaché, som er Brigadegeneral i hæren, en assisterende forsvarsattaché fra Søværnet, udsendt af det danske Forsvarsministerium, samt en lokal deltidsansat sagsbehandler.

I Forsvarsafdelingen følges fransk politik nøje, og der udarbejdes jævnligt indberetninger om franske sikkerheds- og forsvarspolitiske emner og andre emner relateret til det franske forsvar. Indberetningerne sendes til Udenrigsministeriet, Forsvarsministeriet og en række danske militære myndigheder.

Forsvarsafdelingen er Danmarks primære forbindelsesled til det franske Forsvarsministerium og Forsvarsstaben. Afdelingen bidrager til en effektiv kommunikation mellem myndighederne i Danmark og Frankrig, blandt andet ved opbygning af netværk i relation til Frankrig. Forsvarsafdelingen bidrager endvidere til den fortsatte udvikling af forsvarssamarbejdet mellem Danmark og Frankrig, herunder afdækning af nye eller ændrede muligheder for samarbejde.

Forsvarsafdelingen anmoder det franske Forsvarsministerium om diplomatiske tilladelser til danske militære enheders ind- eller gennemrejse af fransk territorium til lands, til vands og i luften. Endvidere formidler Forsvarsafdelingen dansk deltagelse ved franske militære uddannelser, besøg ved militære enheder, etc.

Forsvarsafdelingen er også aktiv i Forsvarsministeriets "Open for Business"-program, og yder i den forbindelse støtte til danske forsvarsvirksomheder, der ønsker at komme ind på det franske marked. Afdelingen yder ligeledes støtte til danske delegationers deltagelse i fagmesser på forsvarsindustriområdet såsom Eurosatory, Euronaval og Paris Air Show.

Forsvarsafdelingen planlægger og deltager i franske mindehøjtideligheder i forbindelse med 1. Verdenskrigs afslutning (Braine og Rueil Malmaison) samt dansk indsats under D-dagen i Normandiet (ceremoni ved det danske monument i Sainte Marie-du-Mont samt internationale ceremonier i regionen).

Tlf.: +33 1 44 31 21 21
E-mail: [email protected] 

Kontakt

Forsvarsattaché General Prins Joachim
Tlf.: +33 (0) 1 44 31 21 21

Dennis Armand Vad - Assisterende Forsvarsattaché
Tlf.: +33 (0) 1 44 31 21 31

Birgit Piccirillo - Assistent
Tlf.: +33 (0) 1 44 31 21 32