Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Frankrig.

Senest opdateret 26-02-2021 kl. 13:00 (dansk tid)

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Frankrig for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs rejsevejledningen for Frankrig.

Information om konkrete restriktioner i Frankrig opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større restriktioner i Frankrig, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Frankrig. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Ved indrejse til Frankrig fra EU-lande, herunder Danmark, er der krav om fremvisning af en negativ PCR-test. Testen skal være højst 72 timer gammel. Se også punktet ”indrejserestriktioner” herunder.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner 

Ved indrejse til Frankrig fra EU-lande er der krav om fremvisning af en negativ PCR-test for covid-19 for personer, som er 11 år eller derover. Testen skal være højst 72 timer gammel. Testkravet er gældende ved ankomst med fly og færge samt ved indrejse over landjorden (tog, bil og bus). Desuden skal indrejsende udfylde en tro- og love erklæring på, at man ikke har symptomer på covid-19, har været i kontakt med en smittet og at man forpligter sig til at foretage en eventuel test ved indrejse. Godstransportører og grænsearbejdere er ikke omfattet af testkrav og tro- og love erklæring.

For indrejse til Frankrig fra lande uden for EU/Schengen området er Frankrig i udgangspunktet lukket for indrejse. Regler for indrejse fra lande uden for EU/Schengen området (herunder UK) er beskrevet her.

Indrejse til franske oversøiske territorier er ligeledes forbundet med særlige krav om f.eks. negativ COVID-19 test, som beskrevet her. Det gælder p.t. bl.a. for Fransk Polynesien, hvor der kræves en negativ COVID-19 test, som skal tages maksimum 72 timer før afrejsen og en udfyldt ETIS formular Ved indrejse til Martinique og Guadeloupe kræves en negativ COVID-19 test ved indrejse, en efterfølgende 7 dages isolationsperiode, efterfulgt af endnu en negativ COVID-19 test.

Det anbefales, at man forhører sig angående gældende regler med flyselskabet og/eller lokale myndigheder inden afrejse.

Karantæneregler

Den franske regering anbefaler, at rejsende som ankommer til Frankrig fra EU/Schengen området, herunder Danmark, gennemfører 7 dages selvisolation. Der er tale om en anbefaling, ikke et lovkrav

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført natligt udgangsforbud – såkaldt spærretid - i hele Frankrig fra kl. 18 til kl. 06. Det betyder, at man i tidsrummet kl. 18 – 06 skal have en gyldig grund til at bevæge sig udenfor. Gyldige grunde kan være natligt arbejde, rejseaktivitet (transport ifm. fly-, tog- og busrejser), mv. Det er også nødvendigt at udfylde en attest
Der er ikke restriktioner på færdsel i dagtimerne, fra kl. 06 – 18. 

Den franske regering har samlet information om COVID-19 restriktioner på denne engelsksprogede webside: https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19
 
Fra fredag 26. februar er der indført nedlukning med generelt udgangsforbud i Dunkerque og dens forstæder i Nordfrankrig samt i store dele af regionen Alpes-Maritimes i weekenderne i foreløbig to uger. Dette gælder også byen Nice og en række andre større byer på Côte d'Azur. 
 
Nedlukningen gælder fra fredag aften kl. 18 til mandag morgen kl. 6. Der kræves en udfyldt attest ved udgang under udgangsforbuddet. I hverdagene er områderne fortsat omfattet af spærretid med udgangsforbud mellem kl. 18-06 ligesom resten af Frankrig. 

 

 

 

Forsamlingsforbud

I Frankrig er der indført generelt forbud mod udendørs forsamlinger i det offentlige rum.

Mundbind

Det er i udgangspunktet obligatorisk at bære mundbind i alle indendørs områder, hvor der er offentlig adgang, herunder også butikker og indkøbscentre. I de fleste større byer er der påbud om at bære mundbind udendørs, uanset hvor man færdes. Det er også lovpligtigt at bruge mundbind ved brug af alle former for offentlig transport, herunder også på stationer samt ved taxikørsel. Overtrædelser sanktioneres med bøder fra 135 euro. Kravet om mundbind gælder ikke for personer under 11 år. Dog er der indført krav om, at børn fra 6 år skal bære mundbind i skolen. Det er lovpligtigt at bære mundbind på alle arbejdspladser i Frankrig, medmindre der er tale om enkeltmandskontor.

Nedlukning / Genåbning

Alle biografer, teatre, museer og øvrige kulturtilbud er foreløbigt lukket. Restauranter, barer og caféer forventes tidligst at genåbne i løbet af foråret. Butikker er dog åbne, bortset fra større indkøbscentre.
 

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis du har behov for lægehjælp eller et testcenter (Dépistage COVID-19), kan der henvises til www.doctolib.fr. Du kan også finde dit nærmeste Covid-19-testcenter i Frankrig på denne side: https://www.sante.fr/cf/centres-depistage-covid.html

Ved livstruende situationer eller skade, ring: 15 (oplys hvis du har symptomer på COVID-19)(man kan vælge mellem engelsk og fransk sprog).
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Frankrig

International fly- og togtrafik fortsætter, om end med færre afgange end normalt.

Fra den 9. januar har den danske regering indført et generelt krav om, at flypassagerer med ankomst i Danmark - også danske statsborgere - skal kunne fremvise en negativ COVID-19 test, der er højest 24 timer gammel. Såkaldte kviktest (antigentest) accepteres.

Test i lufthavnen i Paris (CDG) ifm. transit: Følgende er vigtigt at bemærke, hvis du som dansk statsborger/EU-borger rejser fra ikke-Schengen lande med transit i Paris mod Danmark: Hvis du ankommer til Paris (CDG) uden negativ Covid-19 test, vil du automatisk få foretaget en såkaldt kviktest (antigentest) i Paris. Det foregår i ankomsthallen. Hvis du ankommer til Paris (CDG) med en gyldig negativ Covid-19 test, men som ikke kan bruges ift. indrejse i DK (pga. 24 timers kravet), kan du gå til ankomsthallen for at få foretaget en kviktest. Lufthavnen anbefaler, at man påregner mindst to timer fra ankomst til testcentret indtil man har resultat af antigentest.

Desuden kan man I terminal 2E få foretaget såkaldt kviktest (antigentest). Det kræver dog, at der forinden er foretaget tidsbestilling på www.doctolib.fr (en national tidsbestillingsportal for sundhedsydelser). Portalen er kun tilgængelig på fransk.

Det anbefales, at man forhører sig angående gældende regler med flyselskabet og/eller lokale myndigheder inden afrejse.

 

 

Indrejse i Danmark

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Der er desuden indført lovkrav om test og isolation ved indrejse til Danmark. Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udlandsrejse på coronasmitte.dk.


Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

 

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Her kan du finde dit nærmeste Covid-19 vaccinationscenter i Frankrig: https://www.sante.fr/cf/centres-vaccination-covid.html

 

Myndigheders hjemmesider:

Her får man overblik over situationen i Frankrig

- Den franske regering har samlet information om COVID-19 restriktioner på denne engelsksprogede webside: https://www.gouvernement.fr/en/coronavirus-covid-19

- Rådgivning om corona fra det franske udenrigsministerium

- Engelsksprogede franske nyhedsmedier, f.eks france24

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden inden for almindelig telefonisk åbningstid: mandag - fredag kl. 9.30-12.30 og 13.30-15.30.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større restriktioner i Frankrig eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.